documentaire luisterwandeling, 90 minuten

Zeezand

Gewapend met windkap, stereo- en onderwatermicrofoon zijn documentairemakers Magda Augusteijn en Prosper de Roos een jaar lang op zoek geweest naar de geluiden en verhalen die op dit kleine waddeneiland verborgen liggen.


Zij verwerkten deze geluiden tot 7 geluidstracks die al wandelend kunnen worden beluisterd. Het geluid hoort bij het landschap. De compositie hoort bij de route. Zo maakt de luisteraar al wandelend z’n eigen film.

Hoe klinkt een eiland? Welke geluiden en verhalen liggen er verborgen op Schiermonnikoog?


Alles op het eiland beweegt op het ritme van de seizoenen. In de winter is het gekrijs van de vele

ganzen luid aanwezig. In de zomer zijn vooral de duizenden toeristen hoorbaar. De één zoekt heel zachtjes in de modder naar schelpjes en de ander verlekkert op een menukaart naar het dessert. Elk seizoen brengt zijn eigen gasten.


De luisterwandeling Zeezand biedt een blik op processen die gedurende eeuwen het eiland hebben gevormd. De mens wil behouden wat hij heeft, de natuur beweegt en verandert. Duinen verwaaien, huizen worden door de zee weggeslagen en dieren verdwijnen.

AGENDA    


De wandeling is verkrijgbaar via iTunes en te huur met koptelefoon en mp3-speler bij

het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog.

                                                                   

Première:

29 augustus 2014 op

het After Sunset Festival


Distributie en productie Zeezandwww.cooblae.nl

Beluister

de trailer

In de luisterwandeling komen aan het woord


Sijtje Blaauwwiekel, Pita en Willy Bouwman, Coba Harthoorn, Jan Holwerda, Bettie Klabbers, Greet de Pater, Henriette Pieperiet,

Remkje Visser, Henk Koning, Vijko Lukkien,

Teun Talsma, Karel van der Geest en Roel Westerhof (voormalig vuurtorenwachter), Cynthia Borras (boswachter bij natuurmonumenten) en Annemarie Noorderwerf (kunstschilder)