documentaire, 47 minuten


In de film komen aan het woord


Meneer Amelo (gepensioneerd Suralconier) werkte vanaf de jaren 70 tot voor kort voor de Suralco als productie voorman. Als één van de weinige ex-werknemers van de Suralco woont hij nog altijd op Moengo.


Stanley en Sabrina Mandikarya (ondernemers-echtpaar) hebben samen het vervoersbedrijf Trans-Bos, daarnaast is Stanley artiest, hij geniet bekendheid vooral bij de Javaanse gemeenschap van Suriname.


Eddy Asmoredjo heeft als hobby zijn zangvogels. Zijn vader kwam tijdens de tweede wereldoorlog op zoek naar werk naar Moengo, dat vond hij bij de Suralco. Met het afnemen van de activiteiten van dit bedrijf kon Eddy zijn vader niet opvolgen en begon zijn eigen bedrijf, maar dat leverde niet genoeg op en nu werkt hij bij een groot bedrijf in de palmolie industrie ten zuiden van Moengo.


Marcel Pinas is beeldend kunstenaar en oprichter van de Kibii-Foundation. Marcel werkt en woont gedeeltelijk op Moengo en gedeeltelijk in Paramaribo. Als geboren en getogen Moengonees zet hij zich in voor de culturele ontwikkeling van het district Marowijne.


Furgil Raafenberg zoekt als jonge creatieve film- en theatermaker met een grote interesse in de geschiedenis van zijn voorouders een weg om hier uitdrukking aan te geven.


Abisoina Esther won in 2016 de Fiiman Pikin contest.


Meza Banwari is kapitein van Ricanau-Moffo, één van de omliggende dorpen van Moengo.

Magda Augusteijn maakte De Moengonezen tijdens een verblijf van drie maanden als Artist-In-Residence op Moengo/Suriname. Tijdens deze periode hield zij een blog bij: Magda in Suriname

Naast het maken van de documentaire gaf Magda filmworkshops, hierin zijn twee korte films gemaakt. De workshop werd besproken in het ATV Nationaal Nieuws

zaterdag 3 nov 2018 - 23:00

CBK Zuidoost - Bijlmer                                                                             


vrijdag 15 sept 2017 - 20:00

vertoning Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19A, Amsterdam


zaterdag 15 juli 2017 - 17:00

vertoning Bijlmer Parktheater


zaterdag 1 juli 2017 - 18:00 (surinaamse tijd)

uitzending ATV 2


donderdag 29 juni 2017 - 15:00 (surinaamse tijd)

uitzending ATV 1
                                        lees het ARTIKEL in De Ware Tijd

De Moengonezen