documentaire, 58 minuten                           

AGENDA                                                                                    


19 nov, 26 nov en 3 dec 2014

3 afleveringen RTV West

15 oktober 2014  Tv uitzending EO  

Première 27 sept 2014 op het Nederlands Filmfestival


artikel VPRO gids


regie en camera Wilma Kuijvenhoven, Magda Augusteijn - geluid en montage Magda Augusteijn script advies Tamara Vuurmans - montage advies Patrick Minks - kleurcorrectie Ramon de Jong geluidsafwerking en mixage Tom Nestelaar

muziek Axel Schappert

eindredactie Floor Koomen / EO

Jan Willem Husken / Omroep West

producent Valérie Schuit / Viewpoint Productions

Punselie

uitzending

gemist

In het hart van Gouda, in een klein straatje verscholen tussen woonhuizen, ligt Punselie’s koekjesfabriek. De gevel doet niet vermoeden dat daar 40.000 koekjes per uur worden gebakken.


Boven de fabriek woont Ron Punselie, de laatste telg van de bakkersfamilie. Ron loopt, of liever rent de hele dag door de fabriek. Hij heeft altijd een baco in zijn hand om een moertje of een boutje aan te draaien. De klanten en werknemers die hij voor een groot deel van zijn vader heeft overgenomen zijn hem trouw gebleven. De machines, die door zijn vader en later door Ron en zijn broer zijn ontworpen, kent hij door en door.


In 1872 richtte zijn opa de fabriek op, zijn zoon nam het over en eind jaren 70 grepen Ron en zijn broer de uitdaging aan om de fabriek te moderniseren en uit te breiden. Maar sinds de dood van zijn broer in ‘82 staat hij er alleen voor.


Maria Middelburg, het vroegere buurmeisje van Ron, en haar man Willem Middelburg investeerden onlangs in de fabriek, waardoor het koekje een zware crisis heeft kunnen overleven. Maar voor een levensvatbare toekomst, moet het roer nu om.